Etkö ole vielä PELMU:n jäsen?
Liity tästä!!Lue myös usein kysyttyä.
Kirjaudu sisään...
Tunnus: 
Salasana:   
Vuorokone

Keikkakone

ETUSIVU BÄNDIT KÄMPPÄ YHDISTYS YHTEYSTIEDOT
Polyteknikkojen elävän musiikin yhdistys PELMU -

Bändikämppä FAQ

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää bändikämpästä, mutta olet ollut liian tuubassa kysyäksesi.Yleistä

Q: Mikä kämppä?
A: PELMU halinnoi kylän ytimestä löytyvää ja kovasti kehuja saanutta n.50m2 kattavaa bändikämppää jonka olemme remontoineet täydellisesti vuonna 2005. Entinen räjähtänyt betonikoppi josta löytyi lähinnä seinät ja lattia päällystettiin kauttaaltaan 2000kg edestä ammattimaisilla akustointimateriaaleilla. Tilassa on mm. kelluva lattia sekä erillinen ikkunallinen studiotarkkaamotila. Tilan tekninen infrastruktuuri on viimeisen päälle ja kaikki johto-yms vedot saadaan upotettua suoraan lattian sisään tehtyihin vetoihin. Tilassa on mm. sähköinen tilaustyönä tehty kulunvalvonta ja sähkölukkojärjestelmä joka on suoraan yhteydessä tähän sivustoon. Tilaa voi luonnollisesti vuokrata soittokäyttöön kuka tahansa PELMU:n jäsen.

Miten pääsen mukaan?

Q: Miten pääsen kämpän käyttäjäksi?
A: Aloita lukemalla Kämpän käyttöohjesääntö, jos et sitä vielä ole tehnyt! Kaikkien kämpälle menevien täytyy olla PELMU:n jäseniä ja jäsenmaksun ajallaan suorittaneita. Kämpän käyttö vaatii myös bändin perustamisen jonka voit tehdä sisäänkirjauduttuasi tälle sivustolle.
Kämpällä on kaksi erillaista käyttötapaa:
Vakiovuoro Vakiovuorolaisena varmistat, että saat varmasti ainakin yhden vuoron/viikko joka varmasti sopii bändisi jäsenten aikatauluihin. Näistä 47:stä vuorosta tapellaan aina kausittaisissa kähmyissä. Kähmyistä mahdollisesti ylijääneitä vakiovuoroja voi rekisteröidä milloin vain ottamalla yhteyttä hallitukseen. Vakiovuorolaisena soitat aina puoleen hintaan kaikki vuorot, myös muut kuin omat vakiovuorosi. Vakiovuoron voi saada bändi, jossa 50% on AYY:n jäseniä.
Kärkkymisvuorot Toinen tapa käyttää kämppää on yrittää kahmia vapaita tai vahvistamatta jääneitä vakiovuoroja varauskoneesta. Kärkkyjäjäsenenä maksat kaikista vuoroista täyden hinnan.

Q: Milloin vakiovuoron kähmytilaisuuksia järjestetään?
A: Vuorokähmyt pidetään nykyisellään kolme kertaa vuodessa. Kevään kähmyt sijoittuvat yleensä tammikuun alkuun, kesän kesäkuun alkuun ja syksyn vastaavasti syyskuun alun tienoille. Tilaisuudesta ja sen pitopaikasta ja ajankohdasta tiedotetaan aina näyttävästi tämän sivuston kautta sekä mahdollisuuksien mukaan muita kanavia käyttäen.

Bändit

Q: Mitä rajoituksia bändin kokoonpanossa on?
A: Bändin yhteyshenkilön täytyy aina olla AYY:n jäsen. Tämän lisäksi bändin jäsenistä vähintään puolet on oltava AYY:n jäseniä. Halllitus ei ole vielä asettanut bändin minimijäsenmäärälle mitään rajoituksia eli yksikin henkilö voi varata myös koko soittotilaa. Tilan käyttöä valvotaan, joten bändin sivustolle rekisteröidyn jäsenmäärän on täsmättävä kämpällä yleisesti bändin vuorolla käymään maksimi soittajamäärään.

Q: Mitä jos bändissämme on enemmän kuin 50% muita kuin Aalto yliopiston opiskelijoita?
A: Yhdistyksemme edistää ennen kaikkea teekkarikulttuuria ja AYY:n jäsenten elävän muusiikin toimintaa. Hallitus voi antaa erityisluvan bändeille, joista alle puolet ovat AYY:n jäseniä, jos kämpän käyttöaste sen sallii.

Kämpän infra ja tekniikka

Q: Miten pääsen kämpälle sisään vuorollani?
A: Kämppä on aina lukittu ja sinne pääsy vaatii aina vuoron varaamisen haluttuun aikaan. Jokainen jäsen saa tämän sivuston omien profiilitietojensa kautta itselleen sähkölukon hyväksymän 6 numeroisen ovikoodin joka avaa oven sinulle vuorosi alettua.

Q: Miten saan kytkettyä mikit tai muut instrumentit PA:n?
A: Koska kaikki johtovedot PA:lle menevät nerokkaasti integroituna lattian sisässä, on kytkentöjä varten tehty lattiaan avattavia luukkuja jossa on valmiit terminaalit niin XLR- kuin stereojack-liittimillä. Lattiaan merkitty terminaalin numero vastaa PA:sta löytyvä kanavaa josta kanavan tasoja voidaan säätää.

Q: Mistä saan sähköä vahvistimelleni tai muille laitteilleni?
A: Kämpän lattiasta löytyy myös yhteensä 5 luukkua asemoituna ympäri tilaa joista löytyy runsaasti maadoitettuja pistorasioita.

Q: Aiheuttavatko sähkövedot kohinaa vahvistimeeni?
A: Eivät aiheuta. Ne on vedetty täysin omaan vaiheeseensa irrallaan tilan valoista ja muusta tekniikasta.

Laitteet ja niiden käyttö

Q: Mitä laitteita kämpältä löytyy?
A: Kämpältä löytyy kaikki mitä tarvitaan perus bänditreenien vetämiseen. Tilassa on rummut, 3kpl kitaravahvistimia, bassovahvistin, laulumikkejä, sähköpiano ja syna, PA sekä muuta tarpeellista tavaraa kuten mikkiständit, nuottitelineet etc. Periaatteessa sinun tarvitsee tuoda vain itse kitarat, kapulat ja piuhat. Rumpaleille suositamme ehdottomasti omien hyvälaatuisten crashien hankkimista sillä kämpällä on kestävyys- ja kustannussyistä tarjolla vain aivan peruslaatua olevat crash-pellit. Kaikki kamat on viimisen päälle laatua ja laitteita uusitaan koko ajan aina vain paremmiksi.

Q: Haluan vaikuttaa kämpän hankintoihin
A: Jos laitteistossa on jotain vikaa tai tiedät varmasti jonkin paremman ratkaisun joka olisi mielestäsi toteuttamiskelpoinen ja järkevä hankinta yhdistykselle, ota ihmeessä yhteyttä hallitukseen. Otamme mielellämme asiantuntevia ehdotuksia vastaan.

Mitä maksaa?

Q: Mitä jäseneksi liittyminen maksaa?
A: Hallitus on vahvistanut jäsenmaksuksi 7 eur/lukukausi. Maksut peritään keväällä ja syksyllä. Kesäkaudesta ei veloiteta erikseen, mutta jos jäseneksi liittyy kesällä, niin silloin maksaa liittymismaksun (7 euroa) ja syksyllä normaalisti lukukausittaisen jäsenmaksun. Syys- ja kevätlukukausilla liittyneiden liittymismaksu toimii myös sen lukukauden jäsenmaksuna.

Q: Mitä soittaminen maksaa?
A: Jos ihan rehellisiä ollaan niin ei yhtään mitään, ainakaan vapaisiin markkinoihin verrattuna! Vakiovuoromaksu joka oikeuttaa sinut ihan omaan vuoroosi/viikko maksaa 60eur/kausi. Tämän lisäksi maksat kaikista varaamistasi vuoroista 5eur/kpl. Kärkkyjäjäsenenä maksat kaikista vuoroista 10eur soittovuoromaksun. Lisäksi yksinsoittajat voivat treenata arkipäivisin klo 8-16 5e hintaan ilman vakiovuoroa. Jos sinua kiinnostaa yksin tulla soittamaan mm. rumpuja klo 8-16, niin laita osoitteeseen pelmu@pelmu.fi sähköpostia aiheesta.

Q: Miten ja milloin maksut veloitetaan?
A: PELMU:lla on sähköinen maksun seuranta- ja laskutusjärjestelmä joka lähettää sinulle ajastetusti laskun sähköpostitse kun laskutettavaa syntyy. Tämän lisäksi näet omista tiedoistasi aina reaaliaikaisen tilanteen saamistasi ja maksamistasi laskuista maksutietoineen, joten voit maksaa ja seurata laskujasi myös sitä kautta. Vakiovuoromaksu veloitetaan heti kähmyjen jälkeen, soittovuoromaksut ja kaappivuokrat n.2kk välein kauden alettua ja jäsenmaksut liittymisesi yhteydessä tai aina uuden kauden alettua. Kaikki bändin maksut kohdistuvat aina bändin perustaneelle yhteyshenkilölle.

Q: Miksi vuoroista veloitetaan soittovuoromaksu?
A: Haluamme, että kovalla työllä ja vaivalla tehty kämppä ei seisoisi tyhjillään. Tätä ehkäistäkseen veloitetaan jokaisesta vuorosta nimellinen varausmaksu jota ei palauteta. Tämä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ja varmistaa sen, että kämppää varaavat vain henkilöt jotka siellä oikeasti aikovat käydä kyseisellä vuorolla.

Q: Miksi vakiovuorokin pitää vahvistaa etukäteen?
A: Koska kämpällä on vain rajallinen määrä vuoroja jaettavaksi ja kokoajan kasvava käyttäjämäärä, teemme kaikkemme, jotta sen käyttö olisi optimaalista. Näin ollen myös vakiovuoron käyttäjä velvoitetaan vahvistamaan aikooko hänen bändinsä käyttää kyseisen viikon vuoroaan vai ei. Jos vuoroa ei ole vahvistettu 2vrk ennen päivää jona vuoro on, vapautuu se kenen tahansa varattavaksi.

Q: Mitä hallitus tekee kerätyillä maksuilla?
A: Kaikki saadut tulot kierrätetään suoraan takaisin yhdistyksen toimintaan eli teille jäsenille. Kämpän laitteistoa kehitetään jatkuvalla syötöllä ja sen kalustoon hakataan joka vuosi useita tuhansia euroja. Lisäksi tuloilla pyritään vielä kattamaan tilan vuokra ja ylläpito kuten siivous ja huolto. Tapahtumista ja ulkoisista lähteistä keräämillämme tuotoilla koetamme saada rahoitettua erilaisten tapahtumien yms järjestämisestä aiheutuvat kulut.